Haptotherapie Dronten

Praktijk voor Haptotherapie Carin van Hooff
Dronten

Haptotherapie is een therapievorm waarbij je gevoel en je lichaam centraal staat. Als je beter kunt luisteren naar je gevoelens en je lichaam ben je vaak beter in staat om te doen wat nodig is om in balans te komen of te blijven.

Haptotherapie is ontstaan vanuit de wetenschap van de Haptotonomie. Het gaat ervan uit dat een mens goed kan functioneren als je in balans bent met wat je voelt, denkt en doet. Bij de meeste mensen tegenwoordig is er een nadruk ontstaan op ons denken, plannen en doen. Hierdoor raken onze gevoelens en wat we ervaren onderbelicht. Dit kan allerlei klachten veroorzaken. Zowel fysieke (spannings) klachten als emotionele problemen. Zowel een overgevoeligheid (snel overprikkelt, emotioneel) of juist het tegenovergestelde (weinig emoties, sleur).  Bij Haptotherpie proberen we deze balans weer te herstellen, met het lichaam als invalshoek. 

De therapie bestaat uit gesprek- lichaamsgerichte oefeningen en aanraking, waardoor de verbinding met wat je voelt wordt gestimuleerd. Ik geloof dat ieder mens uniek is en dat je diep van binnen precies weet wat je nodig hebt om de balans in je leven te herstellen. Ik zie het als mijn taak om je weer naar jezelf te leren luisteren.

Over Praktijk voor Haptotherapie Carin van Hooff

Mijn naam is Carin van Hooff, ik ben geboren in 1971 en sinds 1994 werkzaam in de hulpverlening. In eerste instantie werkte ik als maatschappelijk werker, maar daar vond ik niet wat ik zocht. In de gesprekken met mensen had ik altijd het gevoel dat ik iets heel wenzenlijk miste, namelijk de belangrijke rol van het lichaam en je emoties. Op dat moment begon mijn zoektocht naar een therapievorm die het lichaam en de emoties er meer bij betrok. Ik vond deze vorm in Haptotherapie en ben sinds 2005 afgestudeerd en werkzaam in mijn eigen praktijk. Elke dag opnieuw ben ik verwonderd over de wijsheid die ieder van ons in zich mee draagt en hoe dit je kan helpen als je wat bent vastgelopen in problemen of situaties. Ik zie het nog steeds als een groot voorrecht dat ik anderen mag begeleiden om deze wijsheid in jezelf weer aan te boren. 


Praktijk voor Haptotherapie

Carin van Hooff

Melisse 58
8252 DJ Dronten

Lid van beroepsvereniging

Haptotherapie Dronten