Nieuwsbrief september met activiteiten agenda

 • De Polder, oogsttijd.

 • Agenda van de leden van Bewust Dronten uitgebreid met activiteiten die we graag onder de aandacht willen brengen en ze vermelden op de agenda. Even in Het Zonnetje Zetten.
 • Nieuwe leden voor Bewust Dronten, Jolanda en Annelies van Praktijk Florissant.


 • De polder, oogsttijd.
De polder is ook meeleven met de seizoenen. Zaaien, oogsten, weer even een mooie "schone" akker en dan misschien een seizoen rust voor de grond en dan weer het zaaien. Fruitbomen in bloei daarna weer de kersen, pruimen, appels, peren en deze kun je zelf kopen direct bij de verschillende fruittelers.Gezonder en duurzamer kan het niet.

We hebben zelf pruimen/appels kunnen rapen bij de fruitteler en bij sommige agrariërs kun je zelfs groente rapen/zelf oogsten. Dit zijn jaarlijks terugkerende evenementen. Volgend jaar willen we daar meer aandacht aanbesteden, wie het doen, waar etc. We houden ons aanbevolen voor ideeën hierover en als iemand hier in thuis is en ons wegwijs hierin wil maken. Het is van harte welkom.


 • Agenda van de leden van Bewust Dronten.
  Deze agenda is uitgebreid met activiteiten die door vrijwilligers worden georganiseerd en we graag even onder aandacht willen brengen.
   
    Leuke workshops, bijeenkomsten, kleine evenementen zowel op het gebied van samenzijn met gelijkgestemden, bijvoorbeeld mensen die breien, die het leuk vinden om elkaar te helpen met het opknappen van materialen, mensen die graag in de natuur zijn. De kosten voor deze activiteiten zijn laag (soms zelfs helemaal niets) zijn voor iedereen toegankelijk.

  Deze evenementen blijven soms "onder water" of verdwijnen even uit het oog, terwijl ze erg belangrijk zijn voor het Welzijn van de mensen.

  Voor jong en oud zijn er ook verschillende activiteiten die plaatsvinden in de mooie natuurgebieden.
  Veel vrijwilligers verrichten hier veel werk en het is meer dan de moeite waard om daar naar toe te gaan. Denk hierbij aan het Torenbosje in Dronten en de natuurgebieden in Swifterbant, Het Wisentbos, landgoed Roggebotstaete.

Een nieuwsbrief met daaronder een lijst met
mooie evenementen georganiseerd;


 • door leden van Bewust Dronten en
 • door andere mooie particuliere initiatieven door vrijwilligers neergezet
  (soms onder de paraplu van een andere organisatie, maar waarbij de kosten laag zijn).

  Kijk goed wie het organiseert of welke organisatie. Want de activiteiten zullen niet altijd vermeld staan op de agenda. Het is meer om de organisatoren bij iedereen in Swifterbant, Biddinghuizen en Dronten bekend te maken zodat we allemaal weten wat er nog meer aan leuke activiteiten die laagdrempelig zijn worden georganiseerd en waar iedereen aan mee kan doen.


Heel veel leesplezier. Mocht u tips of suggesties hebben ze zijn van harte welkom.


 • Bewust Dronten heeft weer nieuwe leden mogen verwelkomen;

Jolanda en Annelies van
praktijk Florissant Begeleiding
voedingscoach voor klein en groot, voedingsdeskundige met kinderspecialisatie.

Heel veel succes.Ontmoeten, Ontwikkelen, Inspireren, Samenwerken