Nieuwsbrief met agenda van oktober 2014


 

Het is nu een jaar geleden dat Bewust Dronten van Start is gegaan tijdens de streekmarkt. We hebben inmddels 37 leden. Het gaat goed, we hebben gemerkt op de Sport- en Lifestylemarkt dat de naam wordt herkend. Ontmoetingen vinden plaats met andere netwerken en er ontstaan verbindingen. 

Dat zal ook te zien zijn op de Ontmoetingsbeurs Bewust Dronten en Hobby en Vrije Tijdbeurs die op 31 januari 2015 zal plaatsvinden. Er komen ongeveer 60 stands. Hebt u belangstelling er zijn nog stands vrij. Neem even contact op met Bewust Dronten

De herfst is de tijd van rust en dit wordt nog eens benadrukt door de nachten die rond 22 september langer zijn dan de dag. We hebben nu verlichting dus we kunnen lang doorgaan, maar de natuur gaat slapen. Maar is onze natuurlijke klok misschien nog wel verbonden met het natuurlijke ritme?

Op 22 september waren de dag en de nacht even lang en worden de nachten langer tot aan 21 december en op of rond 20 maart zijn de dag en de nacht weer even lang.

Deze twee momenten noemen we een equinox=gelijke nacht.

Het zijn altijd bijzondere momenten en sommige mensen zijn er gevoelig voor. Sommige mensen reageren ook op de nieuwe maan en de volle maan.Het is wel eens leuk om bij te houden of je misschien drukker bent richting de Volle Maan en na de Volle Maan, richting de Nieuwe Maan,  misschien wat nostalgischer, of andersom. De maanstand is van invloed op de waterstand, eb en vloed, en wij bestaan voor ongeveer 60% uit water dus niet vreemd als ons lichaam daar op reageert.

De lente- en herfst-equinox worden deze twee momenten ook wel genoemd. Nu zijn we dus weer helemaal in de herfst en de nachten zijn langer dan de dagen. Buiten zijn mooie luchten te zien, we ruiken kruidige geuren, de bomen hebben een pracht aan kleuren, de noten vallen, paddestoelen komen boven, de appels zijn/worden geoogst, het graan is al weer binnen. Kortom, herfst.Nog even genieten van de lekkere pruimen en dan is dat ook weer voorbij.

De herfst geeft ons weer tijd om creatief bezig te zijn binnenshuis, nieuwe ontdekkingen te doen met bijvoorbeeld een lezing of een mooie boek, misschien heb je zin om je ergens in te gaan verdiepen bijvoorbeeld duurzaamheid, een gezonder leven. Of geef je jezelf de tijd om even met je lichaam aan de slag te gaan, herfstwandelingen te maken in de mooie natuurgebieden in en rond de gemeente Dronten. Hebt u zin om uw handen uit de mouwen te steken in de natuur dan kunt ook een kennis gaan maken met bijvoorbeeld Landgoed Roggebotstaete.Er is genoeg in Dronten te doen, ook bij de leden van Bewust Dronten. Bezoek de website van Bewust Dronten en maak kennis met de leden en met de nieuwe leden van Bewust Dronten, te weten Nynke de Vreeze en Liane Wolfert en wat zij te bieden hebben. Misschien ontdek je iets wat je inspireert.

Heel veel leesplezier en als bijlage sturen wij de agenda mee van de laatste dagen van september en de maand oktober.