Informatie over de beurs Bewust Dronten op 25 januari 2014

Een Bewust Dronten Beurs op 25 januari 2014

Waar ; Open Hof
Adres; De Zuid 2, Dronten
Tijd   ; 10.00 – 16.00 uur

 • U kunt zich presenteren tijdens onze beurs.
 • Uw investering voor deze dag is; 55 euro voor een stand van 2 x 3 meter.
 • Voor leden van Bewust Dronten is er een korting van 15,-.
 • Wilt u lid worden; kijk dan op onze website; www.bewust.dronten.nl.
 • Mocht u zich wel willen presenteren aan onze gasten maar kunt u zelf niet aanwezig zijn?
  Informeer dan naar de mogelijkheid om u te presenteren via onze “goody bag”.
 • Wilt u als u op de beurs staat ook nog een lezing, presentatie of workshop geven?
  U kunt tegen een kleine vergoeding van 10 euro één uur een ruimte hiervoor huren.

Het doel;
Bewuste- duurzame- gezondheids- en welzijnsgerichte bedrijven, praktijken, stichtingen, initiatieven met elkaar in contact  brengen, en met deze beurs de inwoners van Dronten, Biddinghuizen, Swifterbant en omgeving de gelegenheid geven om hiermee kennis te maken.

We weten dat; Duurzaam en Bewust minder reistijd is; samenwerken is in de naaste omgeving; gebruikmaken van goederen en diensten in de directe omgeving; elkaar gunnen; plaatselijke initiatieven ondersteunen en stimuleren.
Kortom; Elkaar ondersteunen, samenwerken en kennis delen.

Delen is vermenigvuldigen.

Voor wie;
Voor alle aanbieders uit Dronten, Swifterbant, Biddinghuizen en omgeving die op hun eigen wijze een bijdrage leveren aan een meer Bewuste en Duurzame manier van leven.

Bewust Dronten heeft er 4 thema’s/rubrieken voor gemaakt;

 • Bewustwording;
  Enkele voorbeelden;
  Coaches; lezingen, opleidingen en trainingen op het gebied van bewustwording en groei; therapieën denk ook aan de creatieve vormen van bewustwording voor het lichaam zoals klank, zang, tekenen, dans; psychosociale hulp voor volwassenen en kinderen; spiritualiteit; retraites en vakanties; stressmanagement; natuurbelevingen; natuurprojecten; natuureducatie; kruiden en  eten uit de natuur; astrologie; winkels-restaurants met fairtrade- biologische- en/of streekproducten.
 • Gezondheid; 
  Enkele voorbeelden;
  Complementaire (alternatieve, natuurlijke) gezondheidszorg; sport- en ontspanning voor een gezond lichaam op de mens zelf afgestemd; zwangerschap en geboorte; gezond en bewust eten en drinken; kooklessen; meditaties; massages; werken met kruiden en eten uit de natuur; projecten die mensen informatie geven over een gezonde manier en een natuurlijker manier van leven; restaurants die met streekproducten- gezonde/biologische producten werken; gezond (ver)bouwen, wonen en inrichten.
 • Welzijn;
  Enkele voorbeelden;
  persoonlijke verzorging; personal organiser, stressmanagement; mediation; sterven- rouw- en uitvaart; mensen en initiatieven met betrekking het welzijn van de mensen, die mensen ontmoetingsmomenten aanbieden; projecten op het gebied van het welzijnsgebied- welzijnsbeleving; buurt- en dorpsverenigingen; opvang kinderen; opvang volwassenen; begeleiding kinderen en ouders.
 • Duurzaamheid;
  Enkele voorbeelden;
  bedrijven die met duurzame producten/materialen werken; projecten en bedrijven voor duurzaam bouwen, duurzame energie en klimaatbeheer, recycling en afvalverwerking; verkoop tweede handsspullen, ruilen van goederen/spullen;  adviesbureaus die gericht zijn op een duurzame en eerlijke adviezen op het gebied van bijv. financiële- , en juridische dienstverlening; initiatieven vanuit de dorpen op het gebied van duurzaamheid voor mens en natuur; biologisch tuinieren, permacultuur, natuurprojecten; natuureducatie;

Samen een gezellige en inspirerende en beurs organiseren. Een beurs die laat zien dat er in deze omgeving  initiatieven zijn die ten goede komen aan een gezonde samenleving nu en in de toekomst, voor de kinderen/onze kinderen, de dieren, de planten kortom voor de aarde.

De beurs zal worden ingedeeld in de 4 genoemde categorieën om het overzichtelijk te houden, te weten Bewustwording, Gezondheid, Welzijn en Duurzaamheid. U kunt zich aanmelden via de site van Bewust Dronten, http://tinyurl.com/ohyh8dk.

 

Inspiratie, Informatie, Verbinding, Ontmoeting.