Terugblik activiteiten Bewust Dronten in maand Oktober

Onmoeten, Ontwikkelen, Inspireren en Samenwerken

Activiteiten in Oktober van Bewust Dronten;

- Netwerkavond in het Hoger Huis op 1 oktober

- Lancering Bewust Dronten 5 oktober op Streekproductenmarkt

- Netwerkavond in het  Hoger Huis op 1 oktober.

Het was een gezellige en zeer informatieve avond. We werden welkom geheten door Suzanne van de Voorde, projectleider en Flexpool van Stichting Kwintes, en Marcel, voorzitter van de clientenraad van Leeuwen'art. Suzanne is projectleider van onder andere Activiteitencentrum Leeuwen'art in het Hoger Huis te Dronten. Zij heeft de aanwezigen verteld over het werk van Kwintes en tot tot stand komen van dit activiteitencentrum. Dit activiteitencentrum wordt gerund onver begeleiding van enkele begeleiders maar het meeste werk wordt verricht door de bezoekers zelf. Dit activeringscentrum is niet alleen om mensen te begeleiden in een leerwerktraject, en het ontdekken van de eigen talenten voor mensen die worden begeleid door de Stichting Kwintes, maar het is meer geworden. Een buurthuis, met een eigen Stadstuin, een mogelijkheid tot het laten repareren van fietsen door de bezoekers, het verkopen van tweedehands spullen in samenwerking met Goodies, en tevens het opknappen van deze tweedehands spulletjes. Men kan er tegen een kleine vergoeding ook eten. Deze maaltijd wordt gekookt door de mensen die het leerwerktraject volgen met hulp van een vrijwilliger. Net zoals ook andere werkzaamheden worden begeleid doro vrijwilligers.

Marcel, als voorzitter van de clientenraad, vertelt vervolgens vanuit zijn eigen ervaring zijn ontwikkeling en de groei en de herontdekking van zijn eigen kwaliteiten met de hulp van de stichting Kwintes. ZIjn enthousiaste manier van vertellen over zijn ervaringen, de ervaringen van andere clienten maar ook over de vrijwilligers en regelamtige bezoekers maakt hij dit ook nog visueel met behulp van een film die hij heeft gemaakt over Leeuwen'art. Iedereen is er welkom, ook mensen die niet worden begeleid door Kwintes. Er zijn verschillenden vrijwilligers aan de slag gegaan nadat zij even een kopje koffie kwamen drinken. Op deze manier is ook het fietsenproject gestart en het opknappen van kleine meubelen en wordt in de buurt samengewerkt met mensen om tuinen te onderhouden.Het is een ontmoetingsplaats voor vrijwilligers, mensen die behoefte hebben aan gezelschap. Je kunt aanschuiven om samen te genieten van een gezamenlijke maaltijd, als het kan gekookt met de groente uit de eigen stadstuin. HIervoor wordt wel een kleine vergoeding gevraagd en even van te voren aanmelden. Inmiddels is er bewezen dat de omgeving van het Hoger Huis profijt heeft van dit Activeringscentrum wat zich eigenlijk meer en meer ontwikkelt als een buurtcentrum. Wilt u meer weten over Leeuwen'art kijk dan op http://www.kwintes.nl/activering/dagactiviteiten/dronten_-_leeuwen_art. De mensen die aanwezig waren voor de Netwerkavond, en die al langer in Dronten woonachtig zijn, waren uitermate verrast dat deze locatie, die in vroegere tijden een cafe/kroeg was, tot zo iets bijzonders is omgetoverd en dat het deze mooie functie heeft in de buurt. Het was een gezellige en informatieve avond waar ook weer enkele contacten uit zijn voortgekomen en incormatie is uitgewisseld.Onze dank gaat uit naar Suzanne en Marcel voor de tijd die zij hebben gestoken in deze avond en voor het tonen van een mooie filmimpressie, gemaakt door Marcel, van de activiteiten binnen Leeuwen'art.

De volgende Netwerkavond zal ook weer op deze lokatie worden gehouden. Een uitnodiging voor deze Netwerkavond, op 13 november a.s. zal begin van deze week worden verzonden.

Deze Netwerkavond zal Jessica van den Bergh van Jes Tekst een presentatie geven over de keuzes die komen kijken bij een bedrijfswebsite en het gebruik van social media. Ook deze avond is voor iedereen toegankelijk. Jessica van den Bergh startte enige tijd geleden haar bedrijf Jes Tekst, daarvoor was ij onder meer redacteur/verslaggever voor Omroep Flevoland en schreef ze voor het mediavakblad Broadcast Magazine.Jessica zou het fijn vinden als zij van te voren weet welke mensen er ook bedrijfsmatig komen, dan kan zij zich van te voren orienteren op enkele van de sites en het onlinegedrag. Een fijne manier om met concrete en herkenbare voorbeelden te komen. Deze presentatie duurt ongeveer een half uur, daarna is er een half uur ingepland voor de aanwezigen om vragen te stellen aan Jessica. Daarna is er dan ook nog ruimte om te Netwerken en met elkaar in gesprek te komen, of vragen te stellen aan de leden van Bewust Dronten.Er zijn geen entree kosten, een kopje koffie of thee kost 1 euro.

- Lancering Bewust Dronten 5 oktober op Streekproductenmarkt.

 

Gezellige en succesvolle lancering Bewust Dronten op Streekproductenmarkt.

Even een terugblik op deze mooie dag. Een mooie dag, mede dankzij het mooie wee,r maar ook zeker door de mooie ontmoetingen.

Het was een volledige co-creatiedag. De kraam werd ingericht samen met Jacqueline, Ciska, Conny, Will Selles en zijn dochter Cherelle. Will,  De Imker heeft samen met zijn dochter Cherelle de hele dag de stand bemand en vragen beantwoord van mensen over de bijen. Hij had daarvoor ook Imker attributen meegenomen, waaronder een heuse, reserve bijenkoningin met haar gevolg.. Van deze activiteiten zijn foto's gemaakt door Margot. Het was een gezellige happening. Elayne gaf het officiele startsein met het opendraaien van een confetti-spuit.Dat dit ook niet helemaal zonder gevaar is heeft Ciska mogen ervaren. Gelukkig  is het allemaal goed gegaan. Elayne heeft verschillende bloemlezingen gegeven en tussendoor het mooie instrument Hang bespeeld.

Ciska, Jacqueline, Marjolein en haar dochter, Dorien, Herman, Peter en Fineke hebben Conny de hele dag bijgestaan met het uitdelen van de flyers etc. De leuke reacties van de mensen en het mooie weer maakten het voor iedereen een gezellige en geslaagde dag. De stand van zaken was aan het einde van de dag, 120 mensen hebben meegedaan aan de prijsvraag "Hoeveel appels zitten er in de mand" en er zijn 250 zakjes met bloemenzaad, met de flyer van Bewust Dronten en een mooie informatieve bijenkrant uitgereikt. In het voorjaar kunnen de zaadjes worden gezaaid, ook dan zal weer aan Bewust Dronten worden gedacht. Er waren 7 mensen die het exacte aantal appels van 53 hebben geraden, omdat er 12 prijsjes waren hebben nog 5 andere deelnemers een prijs gekregen. De reacties van de prijswinnaars waren in ieder geval telefonisch enthousiast.De dank gaat dan ook uit naar de mensen die geholpen hebben met de voorbereidingen, Peter, Ciska, Hubert, en Will, en de mensen die al eerder zijn genoemd en geholpen hebben met het uitdelen van de flyers. Verder ook een hartelijke dank naar de leden van Bewust Dronten die prijzen beschikbaar hebben gesteld; Petra van Danstaal, Peter van praktijk Sentosa, Fineke van Mesologiepraktijk Fineke, Herman van Topintervention, Peter van Gezond Flevoland, Jacqueline van Voetreflex Plus, Dorrit van Vier het Leven - Hou van Jezelf -, Conny van natuurgeneeskundig Praktijk Lirion, en Ciska voor  het maken van de mooie mand met hele mooie appels. Gelukkig hadden we het advies van de echtgenoot van Ciska opgevolgd om een kaartje te maken waarop werd verteld dat de appels meededen  aan een wedstrijd want anders waren deze mooie appels snel verdwenen.

Inmiddels hebben wij daarna twee nieuwe leden welkom kunnen heten als nieuwe leden van Bewust Dronten, te weten, Jan Saal, Stichting Centrum Sociale Gezondheidszorg, onder het kopje Communicatie en presentatie en Margot Bolle-Bolt, gewichtsconsulent en voedingsdeskundige onder het kopje eten en drinken. Dus ook wat dat betreft een mooie aanvulling.

We gaan nu verder met co-creeeren en gaan volledig aan de slag met de Beurs Bewust Dronten op 25 januari 2014. Maar mocht je geinteresseerd zijn of ken je mensen, bedrijven, die bezig zijn op een Bewuste en Duurzame wijze vertel dan dat ze deze datum vast kunnen reserveren, om op de beurs te komen staan. Een stand kost 55 euro voor een plek van 2 x 3 meter, voor leden van Bewust Dronten zijn de kosten 40 euro per stand. De dag zal om 10.00 uur beginnen voor de bezoekers tot 16.00 uur. Een update hiervan volgt deze week. Nadere informatie volgt.