Gezellig Bewust Dronten spektakel op 5 oktober op de Streekproductenmarkt

Programma lancering Bewust Dronten 5 oktober tijdens Streekproductenmarkt

Het wordt een gezellig spektakel op zaterdag 5 oktober.

 

Wat gaat Bewust Dronten doen tijdens de lancering op de Streekproductenmarkt op 5 oktober?

 

- Bezoek de Marktkraam van Bewust Dronten, een verhaal over Bewuste en Duurzame Bloemetjes en Bijtjes.

Op de markt zal een kraam zijn ingericht door Bewust Dronten samen met Imker Will Selles van Imkerij Het Wijnvat. Will zal aan de hand van enkele materialen die hij gebruikt als Imker uit kunnen leggen hoe honing wordt gemaakt, welke honingsoorten er zijn, en u kunt ook proeven en natuurlijk ook honing kopen.

Een duurzame en bewuste samenwerking met de natuur.

- U kunt kennis maken met leden van Bewust Dronten.

Leden van Bewust Dronten zullen rondlopen op de streekmarkt met flyers en voor belangstellenden zijn er, zolang de vooraad strekt, zakjes met (bio)bloemenzaad voor bloemen die bijen aantrekken in de tuin met daarbij nog een voorlichtingskrant met tips hoe u bijen in uw tuin kunt krijgen.

- U kunt meedoen aan een prijsvraag.

Hoeveel appels zitten er in de kist appels die wordt neergezet door Biologisch Fruitteeltbedrijf Wim Stoker, Boudewijnlaan. Er zijn 11 prijzen beschikbaar gesteld door verschillende leden van Bewust Dronten. Deze prijzen worden verloot aan 11 deelnemers van de prijsvraag die het aantal goed hebben geraden (als er meer dan 11 mensen het goede antwoord hebben wordt er een loting verricht onder deze goede antwoorden).

De prijzen zijn; Een cadeaubon voor een gratis gezondheidscheck bij Mesologiepraktijk Fineke Selles; 2 potten honing naar keuze aangeboden door Imkerij Het Wijnvat van Will Selles; 2 cadeaubonnen voor een Touch of Matrixbehandeling bij Praktijk voor alternatieve geneeswijzen Sentosa van Hubert Jaarsveld; 1 cadeaubon voor een ontspanningsbehandeling van 1 uur bij Praktijk voor Natuurgeneeskunde Lirion van Conny Gemke; 1 cadeaubon Ontspanningsmassage van 45 minuten bij Topintervention Dronten van Herman Medaets; 1 cadeaubon behandeling geluidstherapie van praktijk Gezond Flevoland van Peter van Velzen; 1 cadeaubon voor een behandeling Voetreflex of Indiase hoofdmassage van Praktijk Voetreflex Plus en Indiase Hoofdmassage van Jacqueline Corjanus; 2 cadeaubonnen beide geldig voor een gratis les voor 2 personen per bon bij Danstaal, Dans je Vrijheid van Petra Buis; Waardebon gratis consult; Auraschoning en healing van Praktijk Viet het leven - hou van jezelf - van Dorrit Lanfers. Deze praktijken kunt u terugvinden op www.bewustdronten.nl.

- Laat u zelf verrassen met een Boemlezing aan de hand van een bloem die u hebt gekozen.

Elayne Lussenburg als lid van Kernteam Bewust Netwerk, en inspirator van Bewust Zwolle zal aanwezig zijn om het startsein te geven van Bewust Dronten. Daarnaast heeft zij aangeboden om als Bloemenvrouw  Bloemlezingen te geven. Wat wordt hiermee bedoelt? Zij loopt met een mooie bloemenmand. Hebt u interesse dan kunt u een bloem zoeken uit haar mand en aan de hand van u gekozen bloem kan zij u een Bloemlezing geven. Want waarom u uitgerekend die bewuste bloem hebt gekozen.... Met humor belicht zij in een oogwenk uw gekozen Bloemengast.

Week van de Smaak op de Streekmarkt met een Food Wall voor kinderen.

Nu blijkt ook dat het de week van de smaak is. Dit heeft de ondernemers van de streekmarkt Sydersee er toe gezet om op 5 oktober een speciale activiteit voor de kinderen neer te zetten. Er staat een "Food Wall" vol lepetjes die door de kraamhouders worden gevuld met heerlijke Flevolandse producten. De wethouder Ton van Amerongen zal om 13.00 uur op het Havenplein als eerste een jonge bezoeker van de markt een overheelijk hapje aanbieden. De kinderen nemen daarmee gelijk de nieuwe website www.lokaalvoedselflevoalnd.nl in gebruik. Een site die vanad deze Week van de Smaak een vindplaats is van alle producten die in Flevoland geteeld en geproduveer worden, wie ze maakt,en waar ze te koop zijn.

 

Bewust Dronten;

Het forum en lokale netwerk op het gebied van Bewustwording, Gezondheid, Welzijn en Duurzaamheid.

Een compleet overzicht van het aanbod in de regio Dronten

Website - Nieuwsbrief - Agenda - Workshops - Netwerkavonden - Thema avonden- Lezingen