Bewust Dronten groeit

Ontmoeten, Ontwikkelen, Inspireren, Samenwerken

Bewust Dronten groeit.

Bewust Dronten is gegroeid naar 14 leden op dit moment. In de afgelopen periode hebben enthousiaste mensen elkaar mogen ontmoeten en daarbij is er ervaren dat er veel mensen bezig zijn met Duurzaamheid, Bewustwording, Gezondheid, Welzijn. Er is duidelijk behoefte aan samenwerking en uitwisseling.Dat blijkt ook wel weer uit het feit dat meer leden zich aanmelden.  De komende tijd zullen er ook contacten worden gelegd met bedrijven  om ook daar de doelen van Bewust Dronten neer te leggen en te komen tot samenwerkingen. Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen zijn mooie plaatsen en zij zijn van nature al plaatsen die veel in huis hebben op het gebied van Duurzaamheid, Bewustwording, Welzijn en Gezondheid. Alleen is dat nog niet zichtbaar. Wat is er te doen, wie zijn er mee bezig. Langzaam komt het in beeld, en we gaan door met de contact leggen, de Netwerkavonden en de Agenda.

Netwerkavond in Leeuwen'art, Hoger Huis 10 op 1 oktober 2013

Deze Netwerkbijeenkomst staat volledig in het teken van Netwerken. Ook Netwerken met organisaties die in Dronten aanwezig zijn en op een bijzondere wijze Duurzaam en Bewust bezig zijn. Deze avond zullen we dan ook een kijkje nemen in het Activeringscentrum van Kwintes. Deze lokatie is niet alleen een activeringscentrum maar heeft zich ook ontwikkeld tot een buurtcentrum. Een eigen groententuin, een tweedehands verkooppunt, koken met groente voor de bezoekers van het centrum uit de eigen groententuin. Suzanne van de Voorde, projectleider van dit activeringscentrum zal u tijdens deze avond kennis laten maken met dit "buurtcentrum", en hoe dit zo is gegroeid. Hoe vanuit samenwerking en creativiteit een ontmoetingsplaats een Actief Buurtcentrum is ontstaan. Daarna is er genoeg tijd om met elkaar ontspannen in gesprek te komen. Iedereen is welkom. De avond start om 20.00 uur. Activeringscentrum Leeuwen'art is gevestigd in het Hoger Huis, Hoger Huis 10 te Dronten. Kijk voor meer informatie op de agenda van Bewust Dronten, ook kunt u contact opnemen met Conny Gemke 0622883214.

Lancering Bewust Dronten

Op 5 oktober vindt de lancering plaats van Bewust Dronten tijdens de streekproductenmarkt op het Havenplein, in het winkelcentrum Suijdersee in Dronten.
De inwoners van Dronten kunnen kennismaken met Bewust Dronten. Verschillende leden zullen aanwezig zijn om vragen te beantwoorden over Bewust Dronten. Bezoekers kunnen meedoen aan een prijsvraag. Als je "bewustwording"zegt, denk je metaan aan zoveel mogelijk natuurlijke producten. Beter voor het milieu, de mens, de planten en de dieren. Daarom krijgt iedere deelnemer een zakje bloemenzaad. Op deze eenvoudige manier werken we mee aan de groei van de bijeenstand. Ook voor de kinderen erg leuk dat zij op deze manier kunnen zaaien, de plantjes zien groeien en de bijen kunnen waarnemen die er op afkomen. Er is een imker aanwezig om vragen over bijen en honing te beantwoorden. We zouden het erg leuk vinden als u ons op deze streekmarkt komt bezoeken.

Beurs Bewust Dronten op 25 januari 2014

Op 25 januari organiseert Bewust Dronten een beurs in De Open Hof in Dronten. Iedereen die zich bezighoudt met Bewustwording, Gezondheid, Welzijn en Duurzaamheid kan een stand huren. De voorbereidingen zijn in volle gang. In oktober zal er een speciale nieuwsbrief volgen.

Delen is vermenigvuldigen