Hypnotherapie en psychosociale begeleiding, psychotherapie | Dronten

Hypnotherapie is een vorm van kortdurende psychotherapie en maakt gebruik van trance. Dit is een begeleide vorm van gerichte aandacht op jezelf. Hierdoor ontstaat er contact met je onbewuste en kun je andere inzichten krijgen in de oorzaak van je klachten. Voor veel klachten kun je terecht bij een hypnotherapeut.
Dit zijn vaak klachten die te maken hebben met het gevoelsleven. Soms met een duidelijke oorzaak, maar ook vaak minder goed te benoemen. Men voelt zich vaak een tijd niet lekker en functioneert niet zoals men zou willen. Dit kan zijn op het werk of in de prive-situatie.Ook voor fysieke klachten zoals spijsverteringsklachten of onverklaarbare hoofdpijn kun je terecht bij een hypnotherapeut, er wordt dan uiteraard wel gevraagd of de huisarts of specialist een diagnose heeft gesteld.Je leert dan beter om te gaan met fysieke klachten of pijn.In mijn praktijk behandel ik ook kinderen met hypnotherapie. Denk aan veel voorkomende klachten als een tekort aanzelfvertrouwen, faalangst of problemen die na een scheiding of verlieservaring zijn ontstaan.Of onverklaarbare buikpijn. Op een natuiurlijke en creatieve manier worden kinderen behandeld.Hypnotherapie is een veelzijdige therapie die vaak wordt gecombineerd met andere behandelnvormen, zoals NLP en EMDR.Wel is er altijd een "klik" nodig tussen therapeut en client, hier wordt in het intakegesprek tijd voor genomen.

 

 

Over Sjikke Renkema | Dronten


Foto 1 Sjikke Renkema Klik om te vergroten

Uniekcare
Sjikke Renkema


Professionals in de categorie Hypnotherapie

Acupunctuur Ademtherapie Centra voor Bewustwording Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Lifecoaching Communicatie en presentatie Creativiteit Dans & Beweging Energetisch werk Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Grafisch- en Webdesign Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Kinderopvang Lichaamsgerichte Therapie Medium Natuur, Tuin en Landschap Natuurgeneeskunde Reiki en magnetiseren Rouw- en verliesbegeleiding Ruilhandel Therapie (diverse) Traumatherapie Voetreflexologie & Voetzorg Vrijwilligerswerk & Mantelzorg Vrouwenspiritualiteit Yoga
Bewust Dronten