Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

Graancirkels, Miraculeus, Magisch of Meditatief?
MA 11 februari | 20.00-22.00 uur | Dronten

Roeland Beljon studeerde sociologie en is werkzaam op het gebied van mobiliteitsmanagement en milieu. In 1994 ontdekte hij met zijn partner Nancy Polet de graancirkels.

Een ontdekking die zijn leven drastisch, maar aangenaam veranderde. Sindsdien zijn zij samen op cirkeljacht. In 1995 werden zij lid van het Dutch Centre for Crop Cirlce Studies, dat in dat jaar werd opgericht door Herman Hegge. Sinds 2011 is Roeland de voorzitter van deze groep, die nu Graancirkelwerkgroep Nederlanden heet.

 

Film

Om het publiek in de stemming te brengen zal Roeland de avond beginnen met een korte film van zijn vriend en collega graancirkelaar Frank Laumen. Deze film is een collage op muziek van de beste foto’s van de mooiste graancirkels van 1997 t/m 2016. Laat je meevoeren op de muziek en de beelden zullen je betoveren. Want één van de belangrijkste functies van graancirkels is wat de beelden met je doen.

Vervolgens gaat hij aan de hand van verschillende anekdotes in op de zoektocht die hij samen met Nancy Polet heeft doorgemaakt sinds 1994 en hoe het fenomeen hun leven heeft veranderd.
In dit levendige verhaal komt aan de orde hoe graancirkelonderzoek in de jaren 90 in zijn werk ging en hoe dat is veranderd in de loop der jaren, hoe je interactie met het fenomeen kunt hebben en veel plezier aan graancirkels kunt beleven. Ook komen enkele theorieën aan de orde over de mogelijke herkomst van graancirkels. Tenslotte zal Roeland zijn conclusies presenteren na 24 jaar “graancirkelen”.

Informatie + Aanmelden » KoffieMet

koffiemet.com

De Meerpaal. Witte Zaal
De Rede 80
Dronten

KoffieMet
info AT koffiemet DOT com